Sunday, July 8, 2012

Avent2 ku

9.7.2012 :- entry arini nak story mory pasal produk baby iaitu produk avent..jenama avent mmg byk rangkaian product line antaranya botol susu (feeding bottle), teat, pacifier,teether, traning cup, sehinggalah ke berus botol.

Sebenarnya avent ni xla mahal sgt..nak tau x kat mane nak dapat produk avent nie dengan harga yang murah bolehla search fb :- Nuriz Syar ataupun website KC Dream..saya mmg pembeli tegar on9..yelah buat ape nak beli produk yang mahal2 kat kedai sedangkan kite boleh dapat the same product with the same quality but with cheaper price.betul x?memangla ade risiko yang harus ditanggung seperti barang yang dioder tidak same dengan barang yang diterima, ataupun terlewat terima barang dari tarikh atau masa yang dijanjikan ataupun tidak terima barang langsung..dalam kes2 macam nie pembeli on9 ni boleh report polis sebab ada 1 unit khas yang ditugaskan khas mencegah sekaligus membanteras aktiviti penipuan on9 nie..atau ada duit lebih dan bukti mencukupi bolehlah bawak kes ke tribunal pengguna..tapi insyaallah NURIZ SYAR & KC DREAM ni saya jamin tidak menipu..

Kita berbalik kepada produk avent nie..termelalut plak..saya nak tekankan pada botol susu avent. Botol susu avent ni ada 2 jenis botol. Pertama jenis PP ( polypropylene) dimana jenis yang  PP ni lembut sikit dan ada adapter ring dan terdapat 3 jenis warna iaitu putih ( yang biasalah), merah jambu (special edition) dan biru (special edition) dan yang kedua jenis honey tinted dimana botolnya mcm glass tapi bukanlah glass betul2 yang boleh pecah tu, cuma die keras sikit dari jenis PP. Botol susu nie ada yg 4oz, 9oz dan 11oz.

Seterusnya nak cite mengenai fungsi adapter ring. Seperti yang saya terangkan awal tadi adapter ring hanya ada pada botol PP sahaja. Adapter ring dan puting susu avent bertindak sebagai satu sistem yang dikenali sebagai anti-colic iaitu 1 sistem yang berfungsi menghalang bayi dari kembung perut. Tambahan pula, seperti menyusui susu ibu bayi yang akan control flow susu tersebut. Dan yang paling penting haruslah botol nie bpa free.

Gambar nie my lil princes punyer botol susu dan jugak training cup




Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

0 comments:

Post a Comment