Thursday, April 7, 2011

BEtuLkEr PreGnAnT Nie??

Setiap pasangan yg mendirikan rumah tangga pasti mengimpikan zuriat...namun rezeki kite Allah SWT  je yg tau bilekah saat2 itu akan menjelma.Mcm2 iktiar dan usaha telah dilakukan...sedih bile org syik tayer je.."ko bile lg..dh lame kawin..xkan xde lagi"..ape ak nk jwb kat org2 yg camtu??xtauke mereka pertayaan  mereka tu dah kecikkan ati aku..xpon..xtaukah mereka semua tu kerja siape???xpe..xpe..jangan nages..sabar jela..


Satu hari tu de membe cakap" wa cube ko try minum susu kambing segar dgn segenggam kurma"..so tanpa berlengah ak ajak my boo g pasa jawa kat klang cari kurma..fuh..jauh betul cari kurma..yela bkn musim..agak susah gak nk cari..kalau de pon mahal bkn main...Allhamdulillah aku baru wat 2kali dah nmpak hasil..tu semua kerja Dia yang maha esa lagi maha megetahui..


Saat mengetahui diri mengandung tuhan je yg tau betape gembiranya ak setelah 10 bulan menanti..Mase mule2 xtau lak mengandung.seminggu tu sakit perutje..angin ker..xkan keracunan makanan kot..sakit perut berlanjutan sampai 2 minggu..huh melampau betul keracunan makanan sampai 2 minggu..


Pastu mak mertua ajak g urut..biasela org tak pernah g urut kampung...melenggang je g rumah tukang urut tu..seb bek mak mertua ak bawak kain batik..huh kalau tak wat hal je..mase urut tu bidan kampung tu urut satu badan dulu..fuhh bes bangat..pinggang mmeng sakit pon time tu..las skali bru die urut perut..tapi die diam je xckp pape pon.dah abis urut baru die ckp aku mengandung..pe lagi balik trus je wat pregnancy test..biasela keje spital..pregnancy test tu mmg ak dah stanby awal2..freela katekan..tgok2 positive..pe lagi ujanla kat toilet time tu.. cry..cry..cry..sob..sob..sob..


Alhamdulillah setelah sekian lama berdoa dan berdoa dan berdoa..aku disahkan mengandung...ish..segan lak nk bagitau mak gn abah dorang nk jadi datuk gn nenek..ish..malu lak patik..hehe..akhirnya berita ak mengandung ku sampaikan kepada semua ahli keluarga dan keluarga mertua..semue org hapi dan plg hapi smestinyer my boo..




THIZ PIC MSE I PREGGY 3BULAN
THIZ PIC LAK PREGGY 6BULAN






THIZ PIC MSE PREGGY 7BULAN


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

0 comments:

Post a Comment